Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ЯК УНИКНУТИ ГЕПАТИТУ: 5 ПРОСТИХ ПРАВИЛ

Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Він розвивається через ураження вірусом гепатиту, деякі інфекційні захворювання, токсичні речовини, медикаменти та аутоімунні захворювання. 

14:45 31.07.2023

ІВАН КИРИЧУК: «ВАКЦИНИ ДЛЯ ЩЕПЛЕННЯ ВІД КОРУ – ДОСТАТНЬО»

В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору. З цієї нагоди 19 липня в прес-центрі Житомирської обласної військової адміністрації відбувся брифінг, в якому взяв участь виконувач обов’язків генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Іван Киричук. 

10:15 21.07.2023

7 МІФІВ ПРО ХВОРОБИ СЕРЦЯ

Захворювання серцево-судинної системи   є найбільш поширеною  причиною смерті людей у світі. Тож ніхто не застрахований від цих недуг. Тим актуальнішою є правдива інформація про захворювання серця. На жаль, дотепер в суспільстві існують різні міфи про серцево-судинні хвороби – які далекі від істини.

13:45 17.07.2023

ЧИМ КОРИСНИЙ ШОКОЛАД?

11  липня відзначається Всесвітній день шоколаду. Цей вид солодощів не лише є улюбленим для мільйонів людей, а й має чимало корисних властивостей для роботи різних органів. Чим корисний шоколад? МИ підібрали найцікавіші факти про це.

15:32 10.07.2023

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД УКУСІВ ЗМІЙ?

Житомирська область є залісненим регіоном, багатим на ягоди і гриби. Тож щороку влітку та восени тисячі жителів міст і сіл вирушають у ліси. Однак під час таких походів може трапитися небезпечна для здоров’я та життя зустріч з лісовими мешканцями – зміями.

16:20 05.07.2023

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД КЛІЩІВ

Нині триває сезон кліщів. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників   вірусних  і бактеріальних захворювань. Вони  є найбільш активними   у квітні-червні та серпні-жовтні. Зустріти кліща можна в лісі, парку чи сквері, газоні.  Найчастіше вони сидять у траві на висоті 20–60 см і лише зрідка потрапляють на невисокі кущі.

13:13 27.06.2023

14 ЧЕРВНЯ -- ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ

Щороку  14 червня   у світі відзначається   Міжнародний день донора крові. Його засновано  2005 року  з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Мета цього дня -- висловити подяку донорам і закликати людей активніше здавати кров. Безпечна кров потрібна у всіх країнах — як для лікування, так і для екстреної медичної допомоги. Її використовують для продовження і поліпшення життя пацієнтів, що страждають від смертельно небезпечних захворювань, а також для складних медичних процедур. Крім того, кров застосовують для лікування поранених у надзвичайних ситуаціях будь-якого роду (стихійні лиха, нещасні випадки, збройні конфлікти тощо). А ще вона допомагає рятувати життя матерів і новонароджених.

11:24 14.06.2023

РАК ШКІРИ: ПРИЧИНИ, ГРУПИ РИЗИКУ, ПРОФІЛАКТИКА

13 червня відзначається Європейський день профілактики раку шкіри.  Ця хвороба є одним із найбільш виліковних видів раку.  Якщо його вчасно діагностувати, 95% випадків можна вилікувати.

15:58 12.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь