Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ОБЕРЕЖНО: НАСТАЄ СЕЗОН КЛІЩІВ!

Весна поміж багатьох радісних моментів несе й певні небезпеки. Одна з них – активізація кліщів, які є переносниками різних захворювань. Поміж них – кліщовий енцефаліт, хвороба Лайма, туляремія. Вирушаючи на природу (чи навіть гуляючи у міських паркових зонах), варто бути обережними – аби зустріч з кліщами не принесли шкоди для здоров’я.

15:42 03.04.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ?

24 березня  відзначаються Всесвітній день боротьби з туберкульозом (з 1993 року) та Всеукраїнський день боротьби з туберкульозом (з 2002 року). Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) ще у 1993 році оголосила  туберкульоз національним лихом.

14:53 24.03.2023

А ЩО ТАМ У РОТІ РОБИТЬСЯ?..

20 березня відзначається Всесвітній день здоров’я ротової порожнини. Його було започатковано у 2007 році. Мета цього дня  - підвищення інформованості широкої громадськості в питаннях гігієни порожнини рота, а також розширення наукової бази з вивчення впливу захворювань порожнини рота на загальний стан здоров’я і розробка ефективних методів профілактики.

10:20 20.03.2023

НЕДОСИПАТИ - НЕБЕЗПЕЧНО!

17 березня відзначається Міжнародний день сну. Він започаткований у 2008 році.  Сон для людини є життєво необхідним. Під час нормального і здорового сну в нашому організмі відбуваються унікальні відновні процеси, без яких нам ніяк не можна відчути бадьорість і компенсувати повноту наших сил.  

16:51 16.03.2023

ВАКЦИНАЦІЇ ДОПОМАГАТИМЕ АВТОБУС

Вже зовсім скоро у  різні села та селища об’єднаних територіальних громад  Житомирської області приїздитимуть мобільні  бригади з вакцинації – аби проводити на місцях щеплення населення від інфекційних захворювань.  Доставка цих бригад за призначенням покращиться завдяки спеціальному автобусу, отриманому Державною установою «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  від Міністерства охорони здоров'я.  Його було передано представництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні за підтримки Європейського Союзу.

13:27 15.03.2023

СІЛЬ І НАШЕ ЗДОРОВ’Я

13 березня відзначається  Всесвітній тиждень обізнаності про сіль. Більшість людей споживають сіль через оброблені продукти  або додають її в їжу в процесі приготування. У той час як невелика кількість солі необхідна для нашого здоров'я, занадто велика її  може призвести до підвищення ризику появи ряду захворювань.

10:34 13.03.2023

ВИСОКИЙ ТИСК І НИРКИ: НЕБЕЗПЕЧНИЙ ЗВ'ЯЗОК

9 березня відзначається Всесвітній день нирки. Мета цього дня --   підвищити увагу суспільства до важливості нирок та  скорочення частоти  їх  захворювань.  

11:24 09.03.2023

ГЛАУКОМА: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

6 березня — Всесвітній день боротьби з глаукомою. Цю дату запроваджено в 2008 році з ініціативи Всесвітньої асоціації глаукоми (WGA) і Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою (WGPA).

09:49 06.03.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО СЛУХ?

3 березня відзначається  Всесвітній день слуху. Його було започатковано у 2007 році з метою підвищення обізнаності про те, як запобігти глухоті і втраті слуху.  

12:42 03.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь