Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

Всеукраїнське онлайн-опитування громадян щодо майбутнього електронного кабінету пацієнта

За спільною ініціативою МОЗ та Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» запущено всеукраїнське онлайн-опитування громадян щодо майбутнього електронного кабінету пацієнта. Мета опитування полягає в тому, щоб з’ясувати, які функції та можливості пацієнти очікували б від цього електронного кабінету та визначити пріоритети впровадження цієї системи.

13:35 18.09.2023

АТОПІЧНА ЕКЗЕМА: ПРИЧИНИ, ПРОФІЛАКТИКА

14 вересня відзначається Всесвітній день атопічної екземи. Він був заснований в 2018 році для підвищення обізнаності про цю хворобу в усьому світі і по всій Європі.

13:45 14.09.2023

ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ МОНІТОРИНГ ПИТНОЇ ВОДИ?

Ми щодня п’ємо воду, і багато хто використовує для цього (а також для приготування їжі) проточну воду з водопровідного крану, криниці або артезіанської свердловини.    Але при цьому  часто ми й не замислюємося про  чистоту або безпеку цієї води. Натомість думати і знати  про це – треба. Адже неякісна вода може стати причиною цілого «букету» захворювань – лікуватися від яких іноді  доводиться дуже довго і дорого. 

09:45 12.09.2023

ІВАН КИРИЧУК: «ЄДИНИЙ ЗАХИСТ ВІД КОРУ – ВАКЦИНАЦІЯ»

На майданчику офіційного медіа-центру Житомирської обласної військової адміністрації відбувся брифінг виконувача обов’язків генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Івана Киричука щодо «наздоганяючої» імунізації не щеплених дітей проти кору, епідпаротиту та краснухи.

13:45 11.09.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЛЕГІОНЕЛЬОЗ?

У сусідній Польщі у липні та серпні було зафіксовано  спалах рідкісного інфекційного захворювання – легіонельозу. Захворіли понад 160 чоловік, померли – 19. Нині спалах поволі пішов на спад.  Варто були обізнаним про  це захворювання, аби за можливості уникнути інфікування.

15:29 08.09.2023

ЧИСТОТА РУК – ОСНОВА ОСОБИСТОЇ ГІГІЄНИ

Щороку  3 вересня відзначається  Всесвітній день гігієни. Поняття гігієни дуже широке та включає  в себе багато складових. Особиста гігієна -- це базове поняття чистоти, охайності та догляду за тілом.   Звички, пов'язані з особистою гігієною,  позитивно впливають на здоров'я та запобігають можливим захворюванням та інфекціям. 

09:26 03.09.2023

ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ

З настанням теплого періоду року частішають випадки виникнення спалахів  гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь,  пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань.

11:44 29.08.2023

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ?

Гострі кишкові інфекції – інфекційні хвороби,  збудниками яких є  віруси і бактерії, які вражають сливу оболонку кишківника, рідше шлунуку. Найчастіше на кишкові інфекції хворіють діти та люди, котрі мають обмежений доступ до засобів особистої гігієни  та якісної  питної води, у яких відсутнє холодильне обладнання  або ж вони  недостатньо дбають про власну гігієну. 

09:54 28.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь